GEO’da Spor

GEO Koleji spor olgusunu, her yaş grubuna özel olarak düzenlenmiş programlar çerçevesinde, öğrenciye sporu bir yaşama biçimi olarak benimsetmek biçiminde ele alır. Bütün sportif etkinlikler çocukların sağlıklı yaşam için spor yapmalarını, beyinlerini olduğu kadar bedenlerini de geliştirerek kendi hedefleri doğrultusunda kullanmayı öğrenmelerini hedefler.

K12 kademelerindeki öğrencilerin, toplum kurallarına uygun olarak yaşamaları; akranları, büyükleri ve küçükleriyle iyi ilişkiler kurmalarında sporun büyük rolü vardır. Sporla beyne giden kan akışı artan, belleği güçlenen, dikkati ve yaratıcılığı beslenen GEO öğrencileri aynı zamanda duygu durumlarının düzelmesi, stresi baskılayan hormonların salgılanmasının da kolaylaşmasıyla öğrenme sürecinde son derece olumlu bir katkı almış olurlar.

Spora Büyük Destek

Sporun öğrenciye sağlayacağı kazanımlar esas alınarak bütün GEO öğrencilerinin spor yapması desteklenir. Bununla birlikte her öğrenci, kendisinin bedensel ve ruhsal yapısına uygun ve bireysel gelişimini destekleyen spor alanlarına yönlendirilirler.

Takım sporlarında hedef kazanmak değil, takım çalışması ve iş birliğinin yararlarını birebir yaşatmak, uyum içinde çalışma ve hedefe birlikte ulaşma anlayışını yerleştirmektir. Bireysel sporlarda ise eğitmenleri tarafından potansiyeline uygun olarak belirlenmiş “başarı” çıtasını aşan öğrencinin, akademik derslerinde de aynı başarma hazzını yaşamak için çaba sarf edeceği dikkate alınır.