Teknolojiden Daha Ötesi

21. yüzyıl teknolojide küresel ölçekte araştırma, geliştirme, inovasyon ve atılımların birbirini izlediği bir asır olarak başlamış ve öyle de devam edecektir. Bu bağlamda GEO Koleji teknolojiyi eğitim öğretim sisteminin en önemli bileşenlerinden biri olarak ele almaktadır.

GEO’da çocuklar teknolojiyi etkin bir şekilde kullanmayı öğrenirken, becerilerini geliştirmiş, ilgi ve yeteneklerinin farkında, bilgi olarak donanımlı ve etik değerlere sahip bireyler olarak yetişirler.

GEO Eğitim 4.0 teknoloji, öğrencileri geleceğe hazırlamak için geliştirilmiş, çok yönlü ve son derece detaylı bir eğitim teknolojileri planlaması içerir. Dünyada ilk kez GEO’da uygulanan bu yapı ile GEO öğrencilerine eğitim vermenin yanı sıra eğitim öğretim süreçlerini geliştirmek için de teknoloji kullanılır.

GEO LMS

GEO LMS (Learning Management System), GEO’da öğrenci ve veli ile iletişim, öğrencinin eğitim süreçleri, ölçme değerlendirme süreçleri, katıldığı etkinlik ve projeleri kayıt altına alan sistemdir. Oluşan tüm veriler bu sistemde analiz edilir ve kişiselleştirilmiş öğrenme amacı ile kullanılır. Akıllı tahta ve dijital materyal sistemi sayesinde, öğrenci sınıfta işlenen dersleri evinde tekrar edebilir, ödevlerini online olarak yapabilir.

GEO Planet

GEO Planet altyapısı öğrencileri belli hedeflere ulaşmaya teşvik etmek üzerine kurgulanmıştır. GEO’da müfredat geliştirilirken, öğrencilerin genel olarak öğrenmekte zorluk çektiği konular ayrıştırılıp profesyonel ekipler ve branş öğretmenlerinin ortak çalışmasıyla oyunlaştırma sürecine sokulur. Bu sayede öğrenciler en zor konuları bile eğlenerek öğrenir ve derse olan katılımları en üst seviyeye çekilir.

Öğrenciler, belirlenen hedeflere ulaştıklarında dijital ödüller alırlar. Bu ödülleri arkadaşları ile paylaşır ve dijital ortamda statü elde ederler. Ödüller bazen derslerle ilgili olabileceği gibi bazen de davranışlarla veya sosyal sorumluluk projeleri ile ilgili olabilmektedir. Öğrenci bazı ödülleri tek başına, bazılarını ise ekip çalışması ile kazanabilir. Öğrencinin sistem üzerinden yaptığı her içerik girişi dijital ödüllerin yanında dijital puan kazandırır ve yıl sonunda en yüksek deneyim puanını elde eden öğrenciler ayrıca ödüllendirilir.

GEO D-Art

Sanat Teknoloji ile Buluştu

Teknoloji, artık sanatın da önemli bir parçası haline geldi. GEO D-Art, GEO öğrencilerini teknolojinin sadece kullanılan ürünler olmadığını öğretmek ve teknolojiye bakış açılarını genişletmek için tasarlanmıştır. GEO D-Art (Digital Art), sanatın hayatın ayrılmaz ve en önemli değerlerinden biri olduğu bilinci ile hazırlanmış üç farklı atölyeden oluşur. Dijital Drama Atölyesi’nde projeksiyonlardan yansıtılan 360 derecelik bir video eşliğinde öğrenciler, yağmur altında hafifçe ıslanarak veya yüzlerine çarpan karı hissederek resim çizer veya hikâyeler anlatırlar. Dijital Müzik Atölyesi’nde tamamen elektronik müzik aletleri, iPad ve bilgisayar destekli yazılımlar ile müzik grubu kurabilir, yıl sonunda konser vermek için hazırlanabilirler. Dijital Fotoğraf ve Film Atölyesi’nde, fotoğrafçılığın sırlarını öğrenir, kulüp çalışmaları kapsamında dış saha çekimlerine giderek sanatı gerçek hayatın içinde deneyimleme fırsatı bulurlar.

GEO R&D

GEO, önde gelen uluslararası teknoloji şirketleriyle iş birliğine büyük önem verir. GEO R&D (Research & Development), yapılan iş ortaklıkları ile öğrencilerin fikir ve hayal güçlerini kullanarak kurguladıkları geleceğin eğitim teknolojilerini geliştirmeye yönelik Ar-Ge çalışmalarını paylaşma ve desteklemeyi esas alır.