GEO’da Sanat

Okul öncesinden lise son sınıfa kadar bütün GEO Koleji öğrencileri, sanatla her zaman iç içedirler. Çünkü sanat eğitimi, günümüz eğitiminin başarılı ve yüksek kalitede gerçekleşmesi için vazgeçilmez bir olgudur. Yaratıcılığı daima desteklenen, dilediği bütün sanatsal araçlara ulaşabilen, alanlarında uzman eğitmenlerden yararlanabilen GEO çocukları, kişisel gelişimlerini, farkındalıklarını ve öz güvenlerini sanatla beslerler.

Dinamik Sanat Ortamı ve Sanat Eğitimi

Çocukların potansiyelini taşıdıkları yaratıcı gücü ortaya çıkaran dinamik sanat ortamı, GEO’nun mutlu ve üretken bireyler yetiştirmekteki en önemli yardımcısıdır. GEO’da sanat eğitimi; öğrencileri akademik başarının yanı sıra sosyal ve kültürel farkındalığı gelişmiş, sanatla, sporla, müzikle ve kültürler arası projelerle kendini ifade eden, içsel motivasyonu güçlü bireyler olarak yetiştirmeyi hedefler. Her GEO öğrencisi potansiyel olarak yeteneğini bilgiyle donatmış, sanat meraklısı genç bir sanatçı olma adayıdır. Çünkü geleceği inşa edecek ve ona sahip olacak gençler, sanatsal bir bakış açısına ve entelektüel birikime sahip sanatı hayatının ayrılmaz bir parçası olarak gören, sanat etkinliklerine katılmaktan zevk alan bireylerdir.

Sanatın Bütün Branşları GEO'da

GEO sanat eğitiminde Görsel Sanatlar, Drama ve Müzik gibi farklı branşlar altında çocukların kendilerini yansıtacakları kulüp, proje ve performans çalışmalarına büyük önem verilir. Sanat belli bir ders saatine sıkıştırılmaz; Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen Bilimleri gibi bilim derslerini de kapsayan disiplinler arası bir yaklaşımla ele alınır.

GEO Art Academy

GEO Art Academy aracılığıyla her branşta Temel Sanat Eğitimi, Geleneksel ve Dünya Sanatları, Sahne Sanatları ve Sanat Tarihi başlıkları altında her yaş grubuna yönelik çalışmalarla öğrencilerin ön plana çıkan yeterlilikleri doğrultusunda performansa dayalı programlar uygulanır. Alanında uzman profesyonel sanatçılarla bir araya gelinen “Sanat Buluşmaları” ise GEO öğrencilerini hayal edip üretmeye yöneltmek amacıyla kurgulanmıştır.