Temel Kavramlar alt başlıkları arasında yer alan okuryazarlık kavramının, akıcılık alanlarına dönüşmesi adına sistemimizde gerçek hayatı model alan çalışmalara yer vermeyi önemsiyoruz. Bu nedenle, öğrencilerimizin hem akademik hem de sosyal hayattaki içsel disiplinlerini geliştirmek için bilgiyi tekrar eden ödevler yerine, uygulamayı ve deneyimlemeyi ön planda tuttuğumuz çok yönlü öğrenme takvimleri ile onlara rehberlik ediyoruz.

GEO’da tüm öğrenenlerin beceri haritalarından yola çıkarak onların birey, aile üyesi ve toplum üyesi kimliğiyle gerçek hayatta var olma ilkesine destek sağlayan öğrenme takvimleri bulunmaktadır. GEO öğrenme takvimi, öğrenenin akademik hayatındaki bütün disiplinlere anlam yüklemesi için yapılandırılmış, deneyimlemeyle entegre edilmiş ve kendi çalışma prensiplerini sosyal ve okul yaşantısında yapılandırmasını sağlayan bir yol göstericidir.