GEO Kentsanat Academy Müzik Kursu Kayıtları Başladı!

30.09.2019

Veli Bilgileri
Öğrenci Bilgileri

Müzik eğitiminin, çocuk gelişimi üzerindeki önemi oldukça büyüktür. Çocukların bir enstrüman ile tanışması, enstrümanı çalması, şarkı söylemesi ve müzikle iç içe olmaları onları bir çok yönden geliştirir. Müzik sayesinde, sosyal hayatlarında işbirlikçi ve uyumlu bireyler haline gelirler. Dinleme, çalışma gibi prensipleri edinirken daha sabırlı bireyler olurlar. Müzik eğitiminin en önemli faydalarından birisi beyin ve duyuları arasındaki koordinasyon gelişimini hızlandırmasıdır. Bunun yanında müzik eğitimi, çocukların meslek seçimlerini, özgüven sahibi bir birey olmalarını ve konsantrasyonunun güçlenmelerini de destekler. Geo Koleji bu inançla Ünlü Müzisyen ve akademisyen Murat Opus önderliğinde “KentSanat Academy” ile işbirliği yapmıştır.

“Kentsanat Akademi”; alışılagelmiş ve sıradan eğitim sistemlerinin ötesinde yeni eğitim sistemlerini uygular. Kadrosunda bulundurduğu öğretim görevlilerinin bu bakış açısında yer almasına büyük önem verir. Eğitim programlarında kullandığı metodların bu bakış açısı dâhilinde yer alması gerektiği bilinciyle hareket eder ve oluşturduğu müzik kütüphanesini bu perspektifle kurgular. Kentsanat Akademi, ulusal ve uluslararası saygınlığı olan bazı sertifika programlarını bünyesinde bulundurur. Bu doğrultuda London College of Music (LCM) sertifika programı eğitim merkezi olup, aynı zamanda ulusal ve uluslararası tüm müzik okulları giriş sınavlarına öğrenci hazırlar.

GEO Koleji olarak sanat eğitiminin, günümüz eğitiminin başarılı ve yüksek kalitede gerçekleşmesi için vazgeçilmez bir olgu olduğuna inanarak GEO Koleji “GEO KentSanat Academy” i başlatıyor. Aşağıda program ile ilgili detaylı bilgilendirmeyi bulabilirsiniz;

Program Hakkında

Programımız haftada 1 ders enstrüman, 1 ders teori (temel müzik bilgileri) şeklindedir.

Teori Dersleri: Çarşamba günleri saat 16:30-17:20 arasında

Enstrüman Dersleri: 3 kişilik grup dersi olarak açılacak. Grup ders saatleri velilerimiz ile paylaşılacaktır.

• Eğitim tüm seviyelerdeki öğrencileri kapsamaktadır.
  • Dersler 50’şer dakikadır.
  • Okulumuz öğrencilerimiz için belirlenen ders ücreti 350TL + KDV / Ay şeklindedir.
  • Dışarıdan gelen öğrenciler için 450TL + KDV / Ay şeklindedir.

Teori Dersleri Hakkında

Tüm öğrencilerimizin programları, enstrümanlarını daha doğru ve hızlı öğrenmelerine yardımcı olacak şekilde planlanmıştır. Bu derste sadece duyma ve çözümleme değil, aynı zamanda basit ve karmaşık ritmik yapıların uygulamaları, ses ve aralıkları tanıma, akor yapıları, bona, solfej çalışmaları da bulunmaktadır. Bu dersin grup halinde yapılması öğrencilerimizin uyum içerisinde ve birbirlerine destek olarak öğrenmelerini sağlar.

Enstrüman Dersleri Hakkında

Bir müzik aleti çalmak, çocuğun yaşam kalitesini olumlu yönde etkiler. Müzik aleti çalmak, sadece beyni uyarmakla kalmaz; çocuğun stres düzeyinin düşmesine de yardımcı olur. Müzik aleti çalan bir çocuk, kendini ifade ederken çok daha özgüvenli olur. Yapılan araştırmalar müzik ile ilgilenmeyen çocukların, müzik ile ilgilenen çocuklara göre okul başarısının daha düşük olduğunu göstermiştir. Özellikle, küçük yaşta bir müzik aleti çalmaya başlayan çocukların, hafızasının daha güçlü olduğu, dikkatini daha çabuk toplayabildiği ve sorumluluk bilincini edindiği görülmüştür.

• Öğrencilerin akademik takibi yapılacak ve tüm gelişim dosyaları GEO Kolejinde kalır.
  • Program sonunda tüm öğrenciler sertifikalandırılır.
  • Kulak Eğitimi ve Ritm Atölyesi dersi aynı yaş grubu ve seviyesindeki öğrencilerden oluşan 12 kişilik gruplar halinde yapılır.

Açılacak Programlar

1.    Tuşlu Çalgılar (Piyano, Keyboard)
2.    Telli Çalgılar (Klasik Gitar, Akustik Gitar, Elektrik Gitar, Bas Gitar)
3.    Yaylı Çalgılar (Keman, Viyola, Çello, Kontrbas)
4.    Vurmalı Çalgılar (Davul Set, Perküsyon Ailesi)
5.    Nefesli Çalgılar (Flüt, Alto Sax, Klarnet, Trompet)
6.    Vokal (Şan Eğitimi, Vokal Koçluğu)
7.    Müzik Teknolojisi (Müzik Yazım Programları, DJ’lik)
8.    Sertifika Programı (Tüm Branşlar için LCM sertifika programı)

Öğretmen Tanışma Etkinliği
28.08.2018

Öğretmen Tanışma Etkinliği

Öğretmenlerimiz, 2018-2019 eğitim öğretim dönemi öncesi tanışma etkinliğinde bir araya geldi.

Çöl Kaplanı Tanıtım Gösterimi
05.12.2018

Çöl Kaplanı Tanıtım Gösterimi

Ataşehir kampüsü olarak ev sahipliği yaptığımız, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu Çöl Kaplanı tanıtım gösterimi kapsamında Sayın Kaymakamımızı ve İlçe Protokolünü ağırladık.