GEO Masal Yoga Kayıtları Başladı

05.10.2019

Veli Bilgileri
Öğrenci Bilgileri

Masal yoga eğitiminin; çocuk gelişimi üzerinde bedensel, zihinsel ve kişisel katkılarının önemi büyüktür. Yoga, doğru nefes almayı ve beden farkındalığı kazanmayı öğretirken çocuklara kendi sınırlarının bir adım ötesine geçmeyi teşvik eden çalışmaların bütünüdür. Yoga duruşları çocukların yaş gruplarına göre oyunlar ve masallar içerisinde uygulanır. Masal yoga ile çocuklar denge, güç, özgüven kazanırken aynı zamanda bağışıklık sistemleri güçlenir. Çocuk yogasının otizm ve hiperaktivite üzerine de olumlu sonuçlar getirdiği kanıtlanmıştır.

Masal yoga, çocuklara nefes ve bedensel farkındalığı kazandırırken aynı zamanda masallarla hayal güçlerini geliştirmeye destek veren bir sistemdir. Çocuklar tablet ve akıllı telefonlarda geçirdikleri süre nedeniyle boyun doğal yapıları zamanla bozuluyor. Yapılan çalışmalar çocukların %38 inin postür bozukluğu (yanlış vücut duruşu) yaşadığını göstermektedir.

Çocuk anatomisi, yetişkinlere nazaran kolay deforme olur ama iyi tarafı onarımı da o kadar kolay olur. Duruş bozukluğu aynı zamanda oksijen tüketimini azaltır. Boyun sorunları çocuklarda göz kaslarını da etkilediği gibi fiziksel deformasyon, duygu durumu ve davranışları da doğrudan etkiler. Çocuk yogası bu bütünün faydasını esas alır. Yoga pozları yardımıyla güçlenen ve esneyen kaslar omurgayı dik tutar. Zaman içinde kronik gergin kaslar yerini gevşeyebilen güçlü kaslara bırakır. Sağlıklı nefes alış verişi öğretmeyi amaçlayan sistem, çocukların sağlıkla büyümelerini ve bağışıklık sistemlerinin güçlenmesini destekler.

GEO Koleji bu inançla yoga eğitmeni Nihan Paççı önderliğinde Tırtıl Yoga ile iş birliği yapmıştır. Tırtıl Yoga’ eğitmeni Nihan Paççı, Uluslararası Yoga Alliance sertifikalı olup, yoga çalışmalarını bedensel, zihinsel ve kişisel gelişim olarak ele alıp eğitime bütünsel bir yaklaşımla bakmaktadır.

GEO Koleji olarak Masal Yoga eğitiminin, günümüz eğitiminin başarılı ve yüksek kalitede gerçekleşmesi için vazgeçilmez bir olgu olduğuna inanarak GEO Koleji “GEO Masal Yoga”yı başlatıyor. Aşağıda program ile ilgili detaylı bilgilendirmeyi bulabilirsiniz;

Program Hakkında

Programımız Pazartesi günleri saat 16:45 - 17:35 arasında Balmumcu kampüsümüzde, Salı günleri 16:30 - 17:20 arasında Ataşehir kampüsümüzde olmak üzere  haftada 1 ders dans eğitimi olarak gerçekleşecektir.

• Eğitim tüm seviyelerdeki öğrencileri kapsamaktadır.
  • Dersler 50’şer dakikadır.
  • Sınıflar aynı yaş ve seviye öğrencilerden 12 kişilik gruplar halinde oluşturulur.
  • Okulumuz öğrencilerimiz için belirlenen ders ücreti 250TL + KDV / Ay olarak belirlenmiştir
  • Dışarıdan gelen öğrenciler için 300 TL + KDV / Ay olarak belirlenmiştir.

GEO Koleji Bursluluk Sınavı 5 Ocak Cumartesi
03.12.2018

Bursluluk Sınavımız Tamamlanmıştır!

Okulumuzun ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde burs olanaklarından yararlanmak için aşağıdaki formu doldurmanız yeterlidir.

Corporate Basketball League İsim Sponsoru Olduk
13.11.2018

Corporate Basketball League İsim Sponsoru Olduk

GEO Koleji, 60'dan fazla kurumsal firmanın basket takımlarının katıldığı lig olan Corporate Basketball League (CBL)'in isim ve anasponsoru oldu.